Cantharellen pizzabrood

Lunch voor 4 personen.

Zeer makkelijk
0-20 minuten

Ingrediënten

• 2 handen vol met verse groene kruiden naar smaak (bijvoorbeeld: basilicum, oregano, tijm, peterselie, bieslook)
• 2 teentjes knoflook
• 500 gr cantharellen
• 1 bol mozzarella
• Focaccia- of pizzadeeg kant-en-klaar
• Olijfolie
• Peper en zout

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de kruiden fijn, meng deze door elkaar en zet apart. Snipper de knoflookteentjes fijn en maak de cantharellen schoon met een borsteltje of keukenpapier.
  2. Bak in een wok met olie kort de knoflook en voeg de cantharellen toe. Bak deze al omscheppend ongeveer 2 minuten. Breng op smaak met peper en (zee)zout en laat afkoelen in de wok. Verdeel het pizzadeeg in 4 of 6 gelijke stukken. Rol het deeg uit tot ongeveer ½ cm dik en plaats op een bakplaat met bakpapier. Prik enkele gaatjes in het deeg zodat de pizza lekker luchtig wordt. Snijd of scheur de mozzarella in kleine stukjes en strooi deze over het deeg. Verdeel vervolgens een dikke laag cantharellen over de pizza en bestrijk de randen met wat olijfolie.
  3. Bak de pizza’s in ongeveer 20-30 minuten in het midden van de oven goudgeel en knapperig. Haal de pizza’s uit de oven en bestrooi deze met het verse kruidenmengsel.