Feestelijke glühwein met cranberry’s
Voor 6 personen
Zeer makkelijk
0-20 minuten
Ingrediënten
• 1 liter rode wijn (soepel of lichtzoet)
• 2 flinke handen verse cranberry’s
• 1 sinaasappel
• 2 kaneelstokje, doormidden gebroken
• 4 kruidnagels
• 100 ml cranberrysap
• suiker
Bereiding
- Snijd de sinaasappel doormidden en steek de kruidnagels erin. Giet de rode wijn in een ruime pan en voeg sinaasappel, cranberry’s, cranberrysap en de kaneelstokje toe.
- Verwarm het mengsel zachtjes. Zorg dat de glühwein niet gaat koken, want dan verdampt de alcohol. Laat alle ingrediënten minimaal 30 minuten tot 1 uur in de wijn trekken.
- Haal de kaneelstokjes en sinaasappel uit glühwein en roer er suiker naar smaak door. Serveer de glühwein in feestelijke glazen met een suikerrandje en een schijfje sinaasappel.